Site icon Martin Haller, Blog o ochraně a správě firemního IT

Můžete se na svůj antivirus spolehnout?

Na HackerFest 2019 jsem si nachystal přednášku „Co antivirus nevidí, IT správce se nedozví“. Věnoval jsem se v ní tématu, jak složité je připravit malware, který projde skrze antivirus. Přednášku ani demo videa jsem původně neměl v plánu zveřejnit. Protože mne o to však více z vás poprosilo, tak jsem vám video nachystal. 🙂 Celou ukázku jsem vám okomentoval a zároveň jsem do videa přidal i většinu věcí okolo – nechci totiž, aby se ztratil kontext.

Mým cílem nebylo hodnotit antiviry, nebo tvrdit, že jsou zbytečné. Chci pouze ukázat, že ochranu sítě nemůžete opřít pouze o antivirus, ale že je důležité s antivirem pracovat (sbírat centrálně data) a mít jej správně nastavený.

Vyhraňte si cca 36 minut a pojďme na to! Čeká nás Kaspersky, ESET a Bitdefender. Snad budete spokojeni. A pokud vás napadne jakýkoliv postřeh…Něco mi uniklo? Řekl jsem špatně? Zapomněl jsem zmínit?… Napište mi prosím sem na blog do komentářů. Video si můžete zároveň pustit na https://youtu.be/bFGFItj8KR0, kam jsem vložil i časovou osu.

Pokud se vám video líbilo, mohlo by vás zajímat i hacknutí RDP serveru nebo webkamery na notebooku.

Pozitivní přístup a hlavu vzhůru vám přeje

Martin Haller

#zalepšíIT✌

EDIT (7. 10. 2019): Dostal jsem zpětnou vazbu od Kaspersky Lab. Pro uchování/zpracování dat pouze v EU je třeba ještě vypnout „Extended KSN mode“.

Líbí se vám témata, o kterých píši?

Abyste nemuseli kontrolovat, jestli už vyšel nový článek, rád vám ho ihned po zveřejnění pošlu do e-mailu. Každý kontakt, který mi poskytnete, si nechám vždy jen pro sebe.

Exit mobile version